top of page

Getuigenissen

Klanten getuigen over wat de coaching van Hedda voor hen betekende. 

"Ik heb een reeks perfectionismecoachingsessies bij Hedda gevolgd omdat ik mijn perfectionisme als storend en vermoeiend was beginnen ervaren.  Het belette me in het nemen van verdere stappen in mijn leven.  Uitstelgedrag, hoge eisen stellen niet alleen aan mezelf maar ook aan mijn omgeving, of alles té goed willen doen waardoor je eigenlijk nergens meer aan begint.  Ik voelde meteen aan dat Hedda de geschikte persoon zou zijn om me hierbij te kunnen helpen. 

Hedda heeft een uitstekend luisterend oor en brengt de juiste feedback om tot (zelf)inzichten te kunnen komen. Ze zorgt ervoor dat je helemaal jezelf kan zijn, en zonder filter alles met haar kan bespreken.  De sessies gaan echter veel verder dan het bespreken zelf.  Je wordt uitgedaagd om er zelf mee aan de slag te gaan, en dat is een hele goede stap naar verandering !  Ze geeft goeie oefeningen voor het doorbreken van oude patronen, en aan de hand van thuisopdrachten ga je er zelf ook verder mee aan de slag.  Ik neem de sessies en de oefeningen zeker mee naar de toekomst !"

"Ik ben zeer blij dat ik bij Hedda terecht gekomen ben. Dankzij haar heb ik echt beseft hoe belangrijk zelfzorg is, ik plan nu bewust momenten voor mezelf in waarvan ik geniet. Ik neem thuis niet meer alle taken op mezelf en kan meer uit handen geven, dit allemaal dankzij de coaching. Ik luister sneller naar de signalen van mijn lichaam, blijf niet doorgaan en neem rust wanneer nodig. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en sta vele bewuster in het leven. Danku Hedda, dit had ik zonder jou niet kunnen verwezenlijken."

"Perfectionisme, dat is geen cadeau. Jaren lang liep ik er mee rond zonder het goed en wel te beseffen. Totdat ik het boek "Zeg me dat ik OK ben" tegen kwam. Vele inzichten kreeg ik na het lezen, maar de oorzaak aanpakken, dat is toch zo eenvoudig niet.
 
Uiteindelijk zocht in een coach die me kon verder helpen om dit perfectionisme aan te pakken. Zo kwam ik bij Hedda terecht.
Tijdens een van de gesprekken zocht Hedda naar een blokkage die nog rondwaarde waardoor ik moeilijk voeling kreeg met mijn 'kind' welk bij mij de figuur 'Vlinder' kreeg. De vlinder tekenen ging vlot, maar er voeling mee krijgen ging een stuk moeilijker.

 
Mijn oude patroon kreeg de naam, en figuur, 'diesel(trein)' mee. De voeling daarmee gaat vlot, iets te vlot. Om die blokkage te vinden gingen we verschillende symptomen af waarna we vaststelden dat het voornamelijk angst was.  Die angst gaf ik de naam 'Piet Hein'.
 
Hedda stelde voor om even in gesprek te gaan met 'Piet Hein'.
Tijdens het gesprek voelde ik mn maag draaien, ik kon me perfect inleven in mn angsten. En dan gebeurde er iets wonderlijks: Piet Hein transformeerde naar een nieuwe figuur die ik 'Ridder' doopte. Deze figuur beschermt me eerder, dan angst aanjagen. Die ridder heb ik ook eens getekend om daar makkelijker voeling mee te krijgen.


Verbazend hoe de juiste coaching je uit het perfectionisme kan helpen, en alles wat luchtiger verlopen kan."

"Eindelijk kan ik aan de slag met iemand om een zicht te krijgen op mijn perfectionisme.


Een aantal jaren geleden kwam ik in een burn-out terecht en pas nu begin ik te beseffen hoe ikzelf , door mijn perfectionistische patronen, mijzelf hiernaar heb geleid. Iets doen en hoge eisen stellen aan je werk en/of collega’s is niet hetzelfde als dwangmatig voorop gestelde doelen willen doen uitkomen. Souplesse is het verschil. Souplesse naar je eigen denken toe en in je handelen.


Ik wist het al zo lang:
Je bent pas perfect als je ook imperfect kan zijn
Maar hoe ik moest omgaan met dat (im)perfectionisme? Dat wist ik niet - nee, ik ZAG niet waar het probleem lag!

 

Bij Hedda heb ik eerst leren herkennen wanneer en hoe vaak mijn perfectionisme me wel parten speelt! Ik schrok van mezelf dat ik bijna ‘ 90 op 100’ scoorde! ‘ Geslaagd’ dus voor de test ☹.

 

Wat nu tijdens de coaching een grote verandering brengt, is het herkennen van de patronen. Met mondjesmaat leer ik het patroon om te buigen en te aanvaarden dat dat OOK is wie ik ben.  En ik kom heel wat overlevingspatronen tegen die mij in mijn proces regelmatig tegenhouden.


Door de fijne, ontspannen en humoristische gesprekken met Hedda, kan ik gelukkig ook nog lachen met mezelf, leer ik veel meer ruimte innemen voor dat stuk in mijn persoonlijkheid waar ik al zo lang mee heb gevochten.
Ik leer vooral dat ik veel minder MOET van mezelf, wat zich soms vertaalt in soms te veel NIKS doen..

 

Maar ook dát wil ik leren.

 

Mijn energie begint stilaan terug te stromen om dagdagelijkse dingen rustig aan te pakken, om gesprekken met mijn partner niet meer te laten eindigen in hopeloze emotionele discussies, ik leer mijn patronen te veranderen. Met de nodige terugval momenten inbegrepen. Ik leer mijn autonomie terug op te nemen.


Het klinkt misschien raar om dit op je 60ste te zeggen maar ik voel me nog steeds groeien… Ik ben nu ECHT volwassen en het kind in mij wordt liefdevol en geduldig behandeld. Dank je wel Hedda voor jouw liefdevolle, deskundige coaching."

bottom of page